אמנות הנוכחות

מאת: בשעה 11:44 am נושאים: מאמרים

מכירות את הרגעים שבהם אנחנו לא ממש כאן? לא נוכחות ולא ממוקדות. מתפזרות ונסחפות כמו עלה נידף ברוח לדברים שלא באמת רצינו לעשות ובאותה העת לא משקיעות בדברים שמקדמים ומשמחים אותנו? הפעם לא אגע ברובד הרגשי של התופעה, אלא דווקא במכניקה הנפלאה שלה. מכיוון ששם טמון המפתח הגדול ביותר לשינוי מהיר, יעיל ומשמח בנדון.

כל מה שאחשוף בפניכן בשורות הבאות לא מבוסס על תיאוריות, אלא על ניסיון חיים. אני מתרגלת את המכניקה הזאת במשך למעלה מ 44 השנים האחרונות וחשפתי אותה כבר בפני למעלה מ 19,000 א.נשים במהלך למעלה מ 33 שנות הקריירה שלי.

"להיות נוכחת" זה אומר – להיות בגוף. זאת אמירה מופשטת מידי, אז בואו נדייק אותה. מי שבעצם נוכחת בגוף זאת הנשמה שאנחנו. כן, כן. אנחנו נשמה (ניצוץ אלוהי) שיש לה גוף פיזי – אנושי.

כשהנשמה שאנחנו נמצאת בגוף אנחנו "נוכחות". כתוצאה מכך אנו ממוקדות בדרך הייחודית שלנו, צועדות בה מתוך התלהבות, חיוניות וביטחון וחוות התחדשות, שמחה והרמוניה בחיים.

בפועל אנחנו נמצאות בתהליך של צמיחה מתמדת. כזאת שנובעת מתנועה טבעית שזורמת בנחת בין רוח (הנשמה) לחומר (גוף) בחיים שלנו. כתוצאה מכך אנו מגשימות את עצמנו מתוך ענווה ושביעות רצון.

זה לא אומר שלא צצים לנו אתגרים בדרך, שאין "נפילות" ושאנחנו לא חוות קשיים וכאבים (פיזיים ונפשיים). אלא שאנחנו מתמודדות איתן בקלילות יחסית. כלומר, כחלק מהחיים. ולא לוקחות אותן יותר מידי בכבדות ודרמטיות שמשתקת ומשביתה אותנו לאורך זמן.

השבוע נשאלתי בפורום תלמידים שלי "למה בעצם הנשמה לא כל הזמן בגוף? מה גורם לה לצאת ממנו? הרי היא בחרה בו?" בתשובה הסברתי שהנשמה היא נצחית. היא מתפקדת כרשות המכוננת שלנו – ההוגה, רוצה ומכוונת.

לעומתה, הגוף הוא בר חלוף. הוא מתפקד כרשות המבצעת שלנו. זאת שאמורה למלא אחר הנחיות הנשמה, למלא אחר בקשותיה כדי להגשים את חלומותיה. מכיוון שהנשמה חופשיה היא יכולה להיכנס ולצאת מהגוף בכל עת.

כניסת הנשמה לגו, מפיחה בו רוח חיים כמו פינוקיו שהפך מבובת עץ לילד אמיתי, מפעילה אותו וגורמת לו למלא את רצון הנשמה. היציאה שלה ממנו משביתה אותו כמו פינוקיו הילד שחזק להיות בובת חוטים וגורמת לו להימנע מביצוע רצון הנשמה.

כדי שהנשמה תצליח להיכנס לגוף עליה להפוך את המרחב האישי שלנו (מה שיש בגוף ומסביבו כגון איברים פיזיים ואנרגטיים למשל – צ'אקרות והילה) למקום בטוח עבורה.

כשלא בטוח לה יותר בגוף היא יוצאת ממנו ואז אנו חוות חולשה שבאה לידי ביטוי בסימפטומים כמו פיזור, חוסר חשק לעשות, ייאוש וכד'.

נשאלתי "מה זאת אומרת כשלא בטוח לה בגוף היא יוצאת ממנו? איך יכול הגוף להיות פעיל ללא הנשמה ולחוש רגשות? אם היא הנשמה לא בגוף מי מרגיש את כל הרגשות הללו?"

תשובתי על כך היא שמהתבוננות שערכתי באמצעות קריאת הילה גיליתי כנשמה נוכחת ב 100% בגוף החיים שלנו תותים. ככל שהיא פחות נוכחת החיים שלנו יותר קוצים ודרדרים.

במצב של שינה טובה בלילה הנשמה נוכחת בסביבות 45% בגוף, וחלק אחר שלה הולך לאסטרל (עולם החלומות). במצב גסיסה הנשמה נוכחת בסביבות 8% ובמצב של מוות, כידוע – 0%.

כך שמי שחווה את הרגשות הלא נעימים הללו בזמן שהנשמה נוכחת בגוף, אך לא במלואה זה החלק ממנה שנשאר בגוף.

אחד הדברים שהכלים שפתחתי מאפשרים לאנשים לעשות זה להיות יותר ויותר נוכחים בגוף בזמן ערות ולצאת לאסטרל בצורה מיטבית בזמן שינה.
האם זה עונה לך?

בנוסף, בלילה הנשמה יוצאת מהגוף כדי להתחדש בעצמה ולחדש אותו בזמן שאנו ישנים. בבוקר היא מנסה לשוב לגוף. אך לא תמיד זה קל. במיוחד אם מחכה לנו יום לא הכי כייפי.

מהתבוננות באמצעות קריאת הילה על השער התודעתי שנפתח השבוע למדתי שהוא מזמין אותנו לקחת צעד נוסף ביכולת לעשות את הדבר המדהים הזה – להיות נוכחות. עכשיו, אם אתן תהות מה לעשות עם כל הידע הזה, אז ככה:

הדבר הראשון הוא להפסיק לשפוט את עצמך על כך שהתפזרת ואינך נוכחת וממוקדת בעשייה מקדמת ומשמחת. הדבר השני הוא למצוא משהו שיחבר אותך בחזרה.

בשיעורי פלא – אמנות הצמיחה הטבעית שאני מנחה על בסיס שבועי בשידור חי בזום אנחנו לומדות ומתרגלות כלים פרקטיים ליומיום פרי מחקר ופיתוח רב שנים שאני עורכת בתחום.

השימוש בהם מאפשר לחבר בין הנשמה לגוף וכך להביא את עצמנו מהרוח אל החומר בכל תחומי החיים ביום יום ולהתמודד עם אתגרי החיים בצורה מעמיקה, קלילות ומהנה.

כל זה, במטרה ליצור עבור הנשמה שאנחנו סביבה פנימית וחיצונית בטוחה ונעימה לחיות בה. כזאת שמאפשרת לנו להגשים את משאלותיה בקלות ובעונג. כי בינינו, מאתגר להיות בן אדם.

במיוחד כשאת בעלת גוף פיזי נשי, חיה במזרח התיכון, בעידן הדיגיטלי, בימי קורונה ובקיץ!

למתנת היכרות ללא תשלום בבקשה ללחוץ כאן עכשיו

נ.ב: כתבתי בלשון הרוב – נשים, אך מסר זה מתייחס לכל המגדרים.

אהבתן? בבקשה תנו לי לדעת באמצעות "לייק", שיתוף או תגובה כאן למטה ואשמח להתייחס

תודה, צמיחה נעימה ואני כאן לכל שאלה

רונית

 

3 תגובות

3 תגובות לפוסט “אמנות הנוכחות”

  1. ויקיבתאריך 02 יול 2021 בשעה 5:38 pm

    צריך ללמוד את הנושא לקרוא כמה פעמים ולנסות להפנים, זה לא חומר ללמידה מהירה, צריכים למידה-הפנמה-עשייה

  2. רונית שפי וולפיןבתאריך 04 יול 2021 בשעה 8:05 am

    לגמרי. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים בשיעורי פלא – אמנות הצמיחה הטבעית שאני מנחה. את מוזמנת

  3. רונית שפי וולפיןבתאריך 17 ספט 2021 בשעה 10:38 am

    לגמרי

אם אהבתם בבקשה תנו לי לדעת בלחיצה על כפתור הלייק. בנוסף, אשמח לשמוע מה הפקת מתוכן זה ולהתייחס לכל שאלה שיש לך בנושא. את תגובתך בבקשה לרשום עכשיו כאן למטה