הגיבורה שבך

מאת: בשעה 12:27 pm נושאים: מאמרים

אחד ממרכבי "פרופיל הנשמה" שאנחנו הוא ה"תדר" שלנו. לצורך הבנת הנושא, אחלק את התדרים לשלושה עיקריים – פיה, מלאכית וגיבורה. זאת, מתוך הבנה שבכל תדר עיקרי טמונים אין סוף תדרי משנה. היום נכיר את התדר של הגיבורה שבנו, דרך היכרות עם אישה שהיא גיבורה אמתית עבורי, אשר אותה זכיתי להכיר לפני שנים רבות כ-פיה צעירה. מדובר בחמותי, שתהיה בריאה, תמר וולפין. ביום שישי היא תחגוג 80 אביבים והמסר הזה מוקדש לה כהוקרה, הודיה וברכת יומולדת.

היכרנו לראשונה בשנת 1987 והתרשמתי שמדובר באישה יוצאת דופן. לא אחת שפוגשים כל יום. בטח שלא באותם ימים. חופשיה, עצמאית, יוזמת, מובילה, מביעה את עמדתה בעוז, אשת קריירה וגם אשת משפחה, שמשלבת בין בית לעבודה במסירות ואהבה גדולה.

מעולם לא שאלתי אותה האם היא "פמיניסטית" וגם לא היה צורך. תפקודה בשטח אמר את זה עבורה: "אני אישה חופשייה". כזאת שיש לה זכות טבעית להיות מי שהיא באמת. מהתבוננות עליה מבחוץ היה נדמה לי שהיא לא מבזבזת זמן בשיחות על "מעמד האישה", אלא פשוט חיה את חייה כאישה שהיא רוצה להיות. היא הייתה אז בשנות ה-40 לחייה ואני בשנות ה-20 לחיי.

הנושאים שהעסיקו אותה היה ברורים גם בלי שהיא תנפנף בהם: בית, משפחה, קריירה, חברה, חברים, מדינה. למיטב הבנתי היא לא עסקנית פוליטית, אבל מה שקורה מסביבה תמיד מעסיק אותה. למרות שהיא תמיד נראית לי חזקה, משוחררת ובטוחה בעצמה, אין לי מושג מה המסע הפנימי שהיא עברה כדי להיות מי שהיא, בלי רעש וצלצולים.

מה שברור כשמש זה שהיא אישה שמשפיעה על ידי עשייה ללא מורא. למרות הכבוד והערכה שרבים רוכשים לה, אני לא בטוחה שרבים באמת הבינו אותה אז. כי בזמנו לא היו הרבה נשים כאלה. מי שהייתה כזאת אז לא קיבלה יותר מידי פרגון על כך שהיא רואה את עצמה כשווה בין שווים. לא פשוט להיות אישה חופשייה אפילו בימינו. שלא נדבר על אז.

אחת הצורות שמאפשרות לי בכל זאת להבין אישה כזאת מיוחדת ואמיצה זה דרך הפריזמה של "תדרים". לצורך העניין אחלק אותם לשלושה עיקריים (מתוך הבנה שיש עוד המון תת תדרים): תדר הפיות, תדר המלאכיות ותדר הגיבורות. שליחותן של הפיות הוא להיות חלוצות בתחומן ולהביא לאנושות ידע מקורי יש מאין.

לשם כך הן חוקרות, מפתחות ויוצרות דברים חדשים שעדיין לא היו כאן על הפלנטה קודם לכן. שליחותן של המלאכיות הוא לזהות ידע איכותי בתחומן שאותו הביאו הפיות, לערוך ולהנגיש אותו בצורה פשוטה, ושימושית לאנושות. שליחותן של הגיבורות הוא לזהות ידע מקורי ומשובח שהביאו הפיות וערכו המלאכיות ולמסד אותו כך שיהפוך לטבע ראשון של האנושות. כלומר לדרך חיים וחלק מתרבות ובמילים אחרות – למסורת.

לכל אחד מהתדרים העיקריים הללו יש את המתנה שלה ולצד זה גם האתגרים. האתגר של הפיה זה להיות שונה, האתגר של המלאכית זה להיות מובנת והאתגר של הגיבורה זה להיות נועזת. חמותי היא אישה נועזת. כזאת שמבינה שכדי שיקרו דברים יש לקחת סיכון, לקבל החלטות ולבצע אותן למרות שלא תמיד כולם יבינו, יקבלו ויאהבו.

למרות זאת, מישהו צריך להעיז לעשות מעשה ולומר – כך הדברים יתבצעו. בעקבות זאת לפעמים אולי תצוף התנגדות מהשטח, ביקורת ורכילות. אבל במשך הזמן, הדבר אשר לו הייתה התנגדות יהפוך לשביל המרכזי שכאילו תמיד היה שם, אשר רבים פוסעים עליו כדי להגיע אל יעדם.

כשאני מסתכלת על פועלה של תמר אני רואה גבורה. אומץ לסלול דרכים מסודרות שעליהם יפסעו אחר כך הרבה אנשים שלרובם לא יהיה מושג מי נאבק כדי לפלס אותם באדמת טרשים. מה נדרש כדי שהם באמת יצליחו להוביל אנשים מנקודה א' ל-ת' בצורה חלקה ובלי לחשוב או לעשות יותר מידי. יש הרבה גיבורים וגיבורות בעולם שעוסקים במלאכת המיסוד של החברה.

בלעדיהם היה כאן כאוס. אך כמה קל להתנגד לממסד, בלי ללהבין מה נדרש כדי ליצור כאן סדר שלא פעם אנו גם מכנים אותו "תרבות". הגיבורות הן נועזות, בעלות לב זהב, טונות של אכפתיות לסביבה, אשר מוכנות לעמוד מאחורי העקרונות שלהן ולמסד סדר וארגון במעגלים הקרובים והרחוקים שעוטפים אותן כגון משפחה וחברה.

חלקן משתמשות ביכולות הללו לטובה וחלקן לרעה. חמותי היא גיבורה טובה. במהלך חייה היא סללה דרכים, מנהגים ומסורות עבורה המשפחה שלה ועבור החברה סביבה. למשל:

במשפחה – תמר מסדרה מנהג שפעם בחודש חוגגים יומולדת לכל מי שנולדו באותו חודש בקרב המשפחה הרחבה, בחינוך – במסגרת תפקידה כמנהלת בית ספר תמר מיסדה תכנית מיוחדת לילדים עם צרכים מיוחדים, כאשר במקומות רבים בארץ עדיין לא שמעו על דברים כאלה ועוד.

יש עצמה במיסוד מנהגים ונהלים ובהפיכתם למסורת לחלק מהתרבות. זה מאפשר לנו להתקדם ביתר קלות בחיים. מארגן לנו אותם בצורה בהירה ומסודרת בתוך חווית הכאוס וחוסר הוודאות וחוסך מאיתנו את הטרחה להמציא כל פעם את הגלגל מחדש. את זה עושות הגיבורות.

תמר היא גיבורה. וליתר דיוק – גיבורת תרבות. יש לה יכולת מולדת לקחת משהו פראי ו/או פרוע ולהפוך אותו למשהו אנושי מסודר נגיש ויומיומי לרווחת הכלל. בכולנו יש פיה, מלאכית וגיבורה, אך אצל כל אחת מאיתנו יש חלק אחר שהוא יותר דומיננטי והוא מוביל את השניים האחרים.

כמו כן, אצל כל אחת התדר המוביל לא עומד בעד עצמו, אלא פועל בשילוב עם שאר מרכיבי פרופיל הנשמה שלה, כגון גיל נשמה מצפן הנשמה (שמורכב מהמהות, ייעוד, שליחות, זכות חזון, תכלית, משמעות, רעיון ויופי), מורשת הנשמה, כותל הנשמה, הקארמה גופנית ונשמתית, השריטה נקודת החן של הנשמה ועוד.

נהוג בטעות לשבח נשים עלה גבורתן כשהן מקריבות את עצמן למען הזולת, אבל זאת לא באמת גבורה. כי אין שום חכמה בנתינה לאחרים על חשבון עצמך או בנתינה לעצמך על חשבון אחרים. גבורה אמיתית עוסקת בחיבור וקשב אמיתי לקשר בין מה שאת באמת רוצה ויכולה, אשר משרת את טובת הכלל (את הטובה שלך ושל הסביבה בו זמנית).

מתוך ההיכרות שלי עם תמר במשך השנים החיפוש אחר הנקודה הזאת של שילוב בין אני הטובה האישית שלה לטובה של הזולת היה נוכח היה נושא שהיא הרבתה לתת עליו את הדעת. בעיני רוחי זה כשלעצמו הוא מעשה גבורה, שמעניק השראה לכל הדורות הבאים – משפחתה ולסביבה כולה.

תמר אהובה, אני מאחלת לך לחגוג את הדרך המדהימה שעשית בחיים שלך עד כה, לרוות ממנה נחת, להתרווח אליה ולתת לחכמת החיים המדהימה שצברת כתוצאה מהליכה בה, לבשם אותך בהשראה ענוגה.

מאחלת לך להמשיך ולהיות עוד ועוד מי שאת באמת, לזהור במלא יופייך הפנימי והחיצוני. ליהנות מכל הקסם שאת ומכל הקסם שאת יוצרת במעגלים הקרובים והרחוקים בעולם סביבך. מזל טוב ויומולדת שמח!

נ.ב:

במסגרת שליחותי המקצועית אני עוזרת לנשים לגלות ולממש את עצמן בדרכן הייחודית, על-פי פרופיל הנשמה שלהן, כדי שיוכלו לחגוג את החיים ויצליחו לתת ולקבל את מה שבאמת משמח אותנו את הסביבה בו זמנית.

את זה אני עושה באמצעות פלא צ'רי – תנועה שהופכת שמחה מרגעים לאורח חיים, פרי מחקר ופיתוח רב שנים שאני עורכת כאישה בעלת תדר מרכזי של פיה. ניתן לקבל ממני ליווי אישי ולהצטרף לשיעורים קבוצתיים שלי. לקבלת פרטים נוספים אפשר לכתוב לי ואשמח לשוב אלייך בהקדם האפשרי.

אהבת את המסר? תוכלו לעשות לו לייק, להגיב ולשתף.

תודה והמשך צמיחה נפלאה

עדיין אין תגובות

אם אהבתם בבקשה תנו לי לדעת בלחיצה על כפתור הלייק. בנוסף, אשמח לשמוע מה הפקת מתוכן זה ולהתייחס לכל שאלה שיש לך בנושא. את תגובתך בבקשה לרשום עכשיו כאן למטה